Stezka na Novou Roli (3.4.2010)

0
53


Tentokrát se nám počasí opravdu nádherně vyvedlo. Já a Loki jsme šli vyzvednout naší návštěvu Ivetu a Ashanti na Horní nádraží, kteří přijeli na naší prochajdu až z Prahy. Pak jsme spolu pěšky vyrazili do Staré Role, kde jsme měli sraz s ostatními.

Přišla Ivča s Monthym, Roman s Jessinkou, Jitka s manželem, Indym a Agirem a Katka s
Asbonem. Na místě našeho srazu s námi čekal i jeden malý bílý pejsek, který se rozhodl, že podnikne výlet s námi. Chvíli jsme čekali, ale nikdo další už nedorazil, tak jsme vyrazili směr stezka na Novou Roli.

Došli jsme ke dvěma rybníkům, kam nejdřív skočila Ashanti, za ní Agir a po delším váhání i Loki. Po stezce neustále proudili cyklisti,  takže jsme každou chvilku museli chytat psiska, aby nám nějakého cyklistu neulovili. Loki se rozhodl, že přeskočí potůček, jehož strouha byla zpevněná kameny. Samozřejmě nepřeskočil. Rozplácl se jak žába a pak vyjukaně koukal, co se stalo (chtěla bych říct, snad se poučí, v jeho případě to ale bohužel neplatí). Za chvilku už jsme došli k Bio-statku a odtud dál už se podél stezky vinuly ohrady se zvířátky. Hned v první ohradě byli nějací lidé s pejskem, takže naši hafani hurá za nimi. Při cestě ven chudinka Ashanti skočila na ohradník, který byl samozřejmě pod proudem. Raději jsme pak některé pejsky vzali na vodítko, aby zas nevběhli do další ohrady.


Když jsme došli na konec stezky, utábořili jsme se na louce, kde jsme nechali psiska pořádně vyběhat. Monthy si zahrál na Velikonočního zajíčka a podělil každého pejska po jednom uchu, takže ti tímto děkujemeJ. A aby toho neměli málo, tak skoro každý vytáhl nějaké pamlsky a rozdělil je mezi pejsky.  Asbon se nám zakoukal do naší pražské návštěvy a začal dorážet na Ashanti. Ta ovšem jako pravá dáma neměla o Asbona nejmenší zájem. Jeho to ale až do konce procházky neodradilo a zkoušel na Ashanti udělat dojem.


Agir se nám tentokrát zakoukal do Lokiho, což ovšem narazil, protože Monthy si Lokiho ostražitě hlídal a nechtěl nechat žádného pejska se k Lokimu až moc přiblížit. Ale kdo nás na výletě nejvíc překvapil, byla malá Jessinka, která se nám rozkoukala, a taky už ji bylo pořádně slyšet. Takže to určitě nebude dlouho trvat a bude nám kluky hezky komandovat. Samozřejmě jsme nezapomněli udělat na louce společné foto.  Procházku jsme si bezvadně užili a díky krásnému počasí jsme si ji i trochu prodloužili. Na konci výletu jsme si ještě udělali pár foteček s lamama a vyrazili jsme k domovu.