Prosím o radu
- Toto téma obsahuje celkem 97 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Argo, Tim a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
8. února 2014 v 09:30 #32044EndyÚčastník
Já si myslím že mojí pozornosti má dost,soma si hrajem i dvě hodiny mezi tím se učíme něco nového,jen nám nejde poslouchat venku.Když mu venku hodím třeba klacek dvakrát mě s tím oběhne a konec.Doma mi pořád něco nosí a vyžaduje si hru.
8. února 2014 v 09:33 #32045JimmyÚčastníkS použitím EO na přivolávání nemám žádnou zkušenost, my to máme jen kvůli probuzení z tranzu, který při lovení nastává, protože to utíká a nevidí, neslyší. Jinak ho vůbec nepoužívám, je to prostě jen pojistka. Určitě ale doporučuju hodně pečlivě prostudovat návod, je k tomu CD, protože jinak můžeš napáchat víc škody než užitku. Taky hodně záleží na povaze pejska, jednomu to nevadí, jiný je z toho dost zpráskaný.
8. února 2014 v 09:35 #32046EndyÚčastníkJak jsem psala je to poslední možnost,tak on by možná taky přiběhl,lale přesně jak říkáš nabere směr,a nevydí neslyší.
8. února 2014 v 09:39 #32047JimmyÚčastníkTak se mu nevěnovat doma, ale venku. Když si s ním vyhraješ do sytosti doma, venku o tebe nemá zájem. Ale nejde jen o hru, jde o posilování vztahu se psem formou zábavy, k tomu pouze hra nestačí (myslím házení balonkem, přetahování, apod.), tím se pes nic neučí. Jde o to naučit ho spolupráci nějakou činností, která ho baví. Při agi tě pes musí vnímat, reagovat na tvoje pohyby, povely, ale není to žádný drilování, ale zábava, protože pes přitom běhá, skáče. Je to pro něj veselý. A tak se naučí spolupracovat a to se odrazí i v poslušnosti. Ví, že je s tebou sranda a tebou dané povely nejsou jen zbytečný výmysly. Nevím, jak jinak to líp vysvětlit[img]plugins/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink.gif[/img]
8. února 2014 v 09:42 #32048EndyÚčastníkJá tě chápu co tím máš namysli.Asi jsem to vzala z jiného konce tak se snažím to napravit,je to můj první pes kterého nemám od štěnátka a tak jsem i já pár věcí zanedbala.
8. února 2014 v 09:44 #32049JimmyÚčastníkAle my to tak máme taky, doma nebo na zahradě bych mu mohla kopat míček donekonečna a pořád by mi ho nosil. A venku ztrácí zájem rychleji, protože je tam spousta zajímavějších věcí, hlavně ke čmuchání [img]plugins/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink.gif[/img] Ale prostě musíš být zajímavější, než ty věci okolo. Je to těžký a je to běh na dlouhou trať. My to taky nemáme 100%, to asi nikdo, ale prostě se u nás hodně změnilo, nedá se to vůbec srovnávat. A já to přičítám právě agi.
8. února 2014 v 09:46 #32050JimmyÚčastníkTo je v pořádku, každej děláme chyby, důležitý je si je uvědomit a snažit se je napravit. A když se člověk ujme pejska už odrostlýho, je to ještě složitější. Takže přeju hodně úspěchů, ať to spolu zvládnete.
8. února 2014 v 09:55 #32051EndyÚčastníkMoc ti děkuji já věřím tomu že to s Endym zvládnem.Je to chytrej pes,jen se mu nechce poslouchat:-)
8. února 2014 v 09:56 #32052JimmyÚčastníkObčas mám pocit, že máme všichni až moc chytrý psi, je to pořád kdo z koho [img]plugins/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out.gif[/img]
11. února 2014 v 16:13 #32115Argo, TimČlenTak to souhlas, můj voříšek je vych**** jak mraky 😀
17. února 2014 v 21:44 #32289Doris, KellyÚčastníkTak nakonec jsme se rozhodli pro stopovačku… Myslím, že to zvládneme 🙂 Budeme cvičit a cvičit dokud jí neodvolám 🙂 Četla jsem různé diskuze o EO a nakonec se ho bojím použít, aby ke mě neztratila důvěru… dost dlouho jsme to budovali a nechci jí ztratit. Nevím 🙁 Zkusíme zkrátka stopovačku a uvidí se, každopádně děkujeme za rady 🙂
18. února 2014 v 02:45 #32304Jednoznačne stopovačka a trpezlivosť a doslednosť 😀 Neboj,dopadne to :)))
18. února 2014 v 19:42 #32316EndyÚčastníkTak jsem v úterý koupila stopovačku 15cti metrovou,je to celkem fajn ale mám pocit že Endy ví že je na něčem připnutej,neutíká mi bezhlavě za ostatnímy psy atd.Je fakt že mi odběhne a já se musím naučit hlídat konec 😀 takže se taky dost naběhám 😀 ale je to lepší než flexina.Včera jsme byli s Terez a Kennym v šárce a běhal 3h bez vodítka a bez stopky,poslechl na slovo,teda skoro.Ale neměla jsem problém s přivoláním.Stopku budu nadále používat a doufat že se naučí přiběhnout když je potřeba,a nebudu muset pořizovat EO.
18. února 2014 v 20:12 #32319EndyÚčastníkA ještě něco,když je na volno snažím se pro něj nechodit,ale stane se že se nad něčím zasekne a nereaguje na zavolání pak se uráčí přijít,vyhubovat že nepřišel nebo pochválit že nakonec jako přišel 😀 já ho chválím ale mám strach že to dělám blbě 🙁
18. února 2014 v 20:13 #32320Doris, KellyÚčastníkTak to je paráda… já mám objednanou 20 metrovku, tak uvidíme 🙂 Teď háráme takže na vodítku chodíme pořád, ale jakmile přijde stopka, pustíme se do toho… budeme chodit hodně do lesa a tak .
Takže to Endymu jde Ivet?? Držím palce ať brzy poslouchá i bez stopky výborně 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.